RING OSS - 031-781 24 52

Areamätning Västra Götaland

RING OSS - 031-781 24 52

Mäta lägenhet

Experter på areamätning i Västra Götaland.

Vid köp och försäljning av en bostad är det viktigt att arean stämmer med den boyta som står i kontraktet. Många gånger är uppgifterna fel – arean är inte korrekt. Behöver du mäta lägenhet i Västra Götaland? Vi är experter på areamätning i Västra Götaland och att mäta lägenhet i Västra Götaland och Göteborg.

Mäta lägenhet i Västra Götaland

Många lägenheter är felaktigt uppmätta enligt dagens gällande mätregler. Vid en försäljning kan det leda till juridiska tvister mellan köpare och säljare. Något som även kan få ekonomiska konsekvenser, då det som står i kontraktet inte stämmer. En areamätning av din lägenhet är ett bra komplement till lägenhetsbesiktningen.

Många bostäder vi mäter har en area som avviker mot arean som står i lägenhetsbeskrivningen. Att arean är korrekt angiven är viktigt när du ska köpa eller sälja bostad. Vi är har lång erfarenhet av byggmätning och areamätning i Västra Götaland och kan hjälpa dig att mäta lägenhet i Göteborg eller om du behöver mäta lägenhet i Västra Götaland.

Varför mäta lägenhet i Västra Götaland?

Om boarean i ditt hus eller lägenhet är uppmätt före 1987 är chansen stor att din bostad är större än de uppgifter som ursprungligen angavs. Att kontrollmäta din lägenhet i Västra Götaland inför en försäljning kan därför löna sig, eftersom äldre bostäder ofta är uppmätta enligt äldre kriterier. När vi gör en areamätning i Västra Götaland i dag beräknar vi ytan annorlunda, vilket ofta medför fler kvadratmeter.

Det är säljaren som ansvarar för att uppgifter om boarean är korrekt, oavsett om areamätningen var fel när han/hon köpte lägenheten. Visar sig lägenheten vara mindre än de uppgifter som står i lägenhetsbeskrivningen kan man som säljare bli återbetalningsskyldig. Bostadsrättens area har alltså stor betydelse för priset. Anlita oss så hjälper vi dig att mäta lägenhet i Västra Götaland.

Är du osäker på lägenhetens storlek bör du göra en professionell areauppmätning i Västra Götaland. Vi utför areamätningar i Västra Götaland och tillämpar mätregler enligt Svensk Standard för att mäta lägenhet i Västra Götaland. 

Kontakta oss om du vill mäta lägenhet i Västra Götaland eller vill mäta lägenhet i Göteborg!

Mäta lägenhet Västra Götaland.